Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vase sochy blogere nikdo odhalovat nebude. Jenom pro informaci: Marx je vzdelanymi lidmi povazovan za jednoho z nejvetsich evropskych myslitelu. A jeste neco, nejmenoval se Karel, nybrz Karl.

0 0
možnosti

Nebylo to tady už včera?

2 0
možnosti

Mate, co jste chteli, misto vysvetlovani nalepkovani a opovrzeni. I proto dnes pritahuje Hitler, Stalin a dalsi zrudy. Chcete jednoduche lidi? Mate je! Tak se nicemu nedivte, prosim.

0 0
možnosti
Foto

Jak už jsem psal: Je rozdíl mezi Marxem I. a II. internacionály, kterému mu byla odhalena socha.

Kdyby dnes Marx vstal z hrobu, byl by nadšen, jak se jeho ideje naplnily. Chtěl totiž toliko nalézt způsob, jak by společnost dokázala vypořádat s živelnými se smršťujícími a živelně se rozpínajícími rezervními armádami nezaměstnaných. Karel Marx se domníval pouze do r. 1867, že by změna společenského řádu mohla mít charakter násilného zvratu, ale v prvním díle Kapitálu si na základě analýzy historických změn ověřil, že demokracie sama o sobě umožňuje zásadní společenskou změnu, tedy že umožňuje řídit celospolečenský výrobní proces tak, aby nedocházelo k vytváření živelně se periodicky se rozpínajících a smršťujících rezervních armád nezaměstnaných. Heslo "osvobození práce" mělo znamenat její osvobození od ekonomického determinismu prostřednictvím zkracování pracovního dne. Známe to všichni: Říše svobody ...

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS