Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Takhle - pro někoho dobro jsou (např. pro pana Babiše), pro někoho, kdo je nedostal, dobro nejsou. Vám je nedali, že?

U dotací je problém v tom, jak s nimi nakládáme. Neb v rukou českého politika se vše dobré mění v exkrement.

A co třeba takový oheň? Jen si vezměte ty požáry! Já bych ho zakázal.

1 0
možnosti

P55e23t84r 26S86k13á78c43e71l

29. 12. 2018 22:12

Čert spolky stvořil, ale nemiloval - jak moudré jsme měli předky. Chtělo by to sestavit seznam staveb zbudovaných s podporou EU, kde tohle hlásají měděné desky. Jako první uveďte parkoviště vozidel č.2 v Olešnici na Moravě na horní části lyžařské sjezdovky, tedy příjezd k němu. Silnice zbudovaná za 154 tisíc €, z toho z Bruselu přispěli částkou ve výši 115 tisíc €. Tak to stojí na měděné tabuli na začátku silnice. Ale - poptejte se obyvatel bydlících kolem předmětné silnice a zjistíte, že tudy za jeden den moc aut neprojede, navíc ve vyšším bodě je v zimě silnice nesjízdná, prý. Jak jsem koupil, tak prodávám. Takže silnice odnikud nikam. Parkoviště č.1 ve spodní části sjezdovky stačí na současnou kapacitu hostů/lyžařů. Pokud se mýlím, ať mne někdo opraví...

1 0
možnosti
Foto

dotace, a to nejenom unijní, jsou největší pitomostí naší doby.

4 0
možnosti
Foto

Zajímavé zamyšlení Martina Konvičky nad tím, proč jsou Češi takoví euroskeptici a proč třeba Poláci mají EU docela rádi. Je v tom zodpovězeno, i proč má EU rád třeba pan Procházka, který zde diskutuje. http://www.novaburzoazie.com/436624826/6699181/posting/martin-konvi%C4%8Dka-ko%C5%99eny-%C4%8Desk%C3%A9ho-euroskepticismu?fbclid=IwAR0DSU5A_a3qyrZEAfr5z1bvgRqk6paPES5UYWbzxdYAGmYEHWCdZxxZ3nU

1 0
možnosti
Foto

Unijní dotace jsou čiré zlo, zaštítěné rádoby ušlechtilými hesly o vyrovnání životní úrovně. Nic takového, dotace nás mají dostat do naprosté závislosti a povědomí, že bez nich nejde nic pořádného postavit. Navíc, ani dotace, které "tzv. jdou do ČR" nejsou čistě jen našimi dotacemi, ale jejich příjemce může klidně být a také často bývá, cizí státní příslušník, který zde podniká. Zvelebí a zkapacitní si za ně svůj podnik a zisk jde kam?.....

6 0
možnosti

P40e19t77r 54S79k14á11c71e31l

29. 12. 2018 22:16

Takže závěr: Byli jsme před EU, budeme i po ní. Nenechávejme se strašit, naši předkové od roku 1918 za 20 let zbudovali mocný stát (pátí v hrubé výrobě na světě, firma Baťa byla noční můrou všech výrobců obuvi na světě, atd.) i bez dotací od 2 tisíce km vzdáleného města a jeho byrokratů. Možná někdo ve Vídni od nich odkouká systém EU a zaveden něco podobného, fungujícího na stejném principu vydírání a neřízeného řízení.

1 0
možnosti

Opravené silnice, postavená výzkumná centra, zemědělství v zisku po vstupu do EU, celá řada projektů....kdo nemá rudo před očima, musí vidět jejich jednoznačný přínos. Z mého oboru - zemědělství - každý může vidět moderní traktory a další stroje, nové moderní stáje. To vše z operačních programů, bude to sloužit i v daleké budoucnosti a bude to znamenat naši konkurenční schopnost. Sami bychom se na to nezmohli. Autor o tom nemá ani páru nebo dělá jen propagandu pro neinformované a hlupáky.

6 5
možnosti
Foto

Autor nedělá propagandu, to jen vy se nechcete střízlivě podívat mimo svůj obor.

4 0
možnosti

Zajimave, kolik lidi stale jeste nechape, ze i Cesko je EU.

3 2
možnosti
Foto

Po přijetí Lisabonské smlouvy jsme se dostali mimo rozhodovací a schvalovací procesy. Dnes k nám z Bruselu chodí nařízení, toť všechno. Mluvit do toho možná trochu můžeme, rozhodovat však ne. Takže Česko zas až tak úplně Unií není.

3 0
možnosti

Jen pro férovost, zapomněl jste přímé platby pro zemědělce. Těch dostáváme 25 miliard ročně ( http://eagri.cz/public/web/file/581728/VZ_PP_2017_final.pdf strana 9 ), takže ve vašich početních jednotkách je to 70 000 000 denně.

3 0
možnosti
Foto

Přímé platby,některým vyvoleným, jsou přesně tím špatným přerozdělováním.

2 0
možnosti

Nechci říkat opak že dotace jsou úplné dobro. Už proto, že to dělají lidé a ti nemají většino "čisté oumysly". Ale těch Machových 200 miliard (2012), co nás EU ročně stojí, bylo podrobeno silné a oprávněné kritice.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS