Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Ačkoli zdejší diskutéři nemohou přenést přes srdce, že jste smíchal přímé a nepřímé daně, nikdo nemůže popřít fakt, že den daňového vyrovnání (svobody) vychází na měsíc červen pravidelně, takže půl roku pracujeme zadarmo a teprve pak začínáme vydělávat. Hezký článek.

0 0
možnosti
Foto

Děkuji. Málo lidí si uvědomuje, jak mnoho peněz státu odevzdává.

1 0
možnosti
AK

Jen faktickou připomínku:

Neexistuje nikdo, kdo by neplatil daně.

Pokud nežije v jeskyni a neživí se sběrem lesních plodů.

I bezdomovec, pokud si koupí krabicové víno, zaplatí hned 2 daně:

spotřební daň a DPH.

2 0
možnosti
Foto

Jo, to jsem napsal nepřesně.

0 0
možnosti
PK

V těch Vašich neuvěřitelných 1,3 bilionu je cca 500 miliard sociálního zabezpečení, tedy něco málo na malou nezaměstnanost a drtivá většina důchody. Ten - zjednodušeně - buď berete Vy nebo Vaši rodiče.

1 0
možnosti
Foto

No jistě. To je pravda. Problém je v tom, že si peníze nemůžu nechat ale musím je poslat někam někomu. Ten to nedělá zadarmo, ukousne si pořádný kus a zbyteček mi vrátí.

1 0
možnosti
OK

O23t32a 47K37i84n52c

13. 2. 2019 0:38

I přes vaši celkem dost vysokou karmu, na jejíž výši jsem se podílel i já pouze přečtením a diskuzními příspěvky, bych vám doporučil před psaním obdobného blogu poradit se například s některým daňovým poradcem, abyste se vyvaroval nesmyslů.

0 0
možnosti
Foto

Kolik procent je zdanění podle Vás?

0 0
možnosti
SR

Pletete hrušky s jabkama, no spíše hrušky s brambory. Neznáte-li dobře daňový systém, radši o něm nepište. Jinak z toho vychází spletenina. Hlavně, že Vám spousta lidí neznalých věci, ale často s nataženou rukou k eráru, dá karmu. 

4 0
možnosti
Foto

To, že produktivně činní lidé platí víc jak 50 % toho co si vydělají je ale fakt.

3 1
možnosti
VH

Nesmyslné tvrzení, že důchodci a nezaměstnaní neplatí daně! Platí, vždyť jste je sám vyjmenoval: DPH, spotřební, z nemovitosti, energetické, povolenky, ...

Věcně nesprávné je ovšem také uvažovat, že s počtem osob v rodině roste násobně suma zaplacených daní. Rovněž daně ze zisku korporací neplatí v plné výši občan ČR (z vývozu je platí občan dovozní země).

Ale jinak: klidně si hrajte s nesmyslnými čísly. Trochu reálu se blížící číslo je oněch průměrných 120 tisíc Kč/občana (je nás 10,6 mil.) do státního rozpočtu. (Některé daně, např. z nemovitostí, jsou přímo do obecních rozpočtů).

Tedy necelých 10 tisíc měsíčně. Medián čistých příjmů je cca 13,4 tis. Kč a průměr 14,4 tis. Kč. Takže těch 50 % daní, resp. půlka roku jako "den daňové svobody" odpovídá.

4 0
možnosti
OK

O33t35a 68K29i40n82c

12. 2. 2019 14:25

Odpověď na otázku, jak vysoké daně platíme je o něco složitější než je psáno ve vašem blogu. Předně je dost značný rozdíl mezi přímými daněmi, které jsou státu odváděny přímo (daně z příjmů, silniční daň, daň z nemovitostí, daň dědická, darovací a z převodu nemovitostí, správní a místní poplatky) a nepřímými daněmi (DPH, spotřební daně a cla), které se promítají do cen zboží a odvádí je sice plátce daně, ale ve skutečnosti je platí daňoví poplatníci, tj. koneční spotřebitelé ve zboží a službách, které jsou jimi zatíženy. Mezi daně bych nepřiřazoval odvody na zdravotní a sociální pojištění, které mají od daní odlišný účel.

4 0
možnosti
JS

Vaše naivní počty mohou přesvědčit pouze naivní podnikatele. Račte se podívat na daně v USA, GB....., a pak mluvte nebo raději mlčte.

2 0
možnosti
Foto

Napište kolik jsou daně v USA, GB. Jen do toho. Rád si to přečtu.

2 0
možnosti
VV

Ja se naopak domnivam, ze dane nemaji s osobni svobodou nic spolecneho. Platime dane, a stat nam za ne poskytuje sluzby. Zda odpovidajici nevim.

Kazdopadne my v BRD platime daleko vyssi dane, ale mame take lepsi silnice a sluzby od statu.

Jeste jsem neslysel, aby se nejaky soud tahl desitky let a soudy si ho s ruznymi protichudnymi rozhodnuti podavaly jako horkou bramboru.

1 0
možnosti
Foto

Napište kolik jsou daně v Německu. Jak daleko jsou vyšší?

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1792x
Vyučil jsem se v minulém století inženýrem na FJFI ČVUT. Pracuji jako zaměstnanec a trochu dělám do politiky. Politicky jsem orientován směrem k osobní svobodě každého člověka. Nejlépe vystihuje moje názory knížka Podivuhodná dobrodružství Jonatana Gullibla od Kena Schoollanda. Skvělé knížky jsou i Válka s Mloky od Karla Čapka a Egypťan Sinuhet od Mika Waltariho.

Jsem členem hnutí  Trikolóra.

 

Seznam rubrik