Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

EU má být je zónou volného pohybu lidí a zboží, nic víc. Žádné centrum nemá mít protože je zbytečné. Pokud chce někdo z EU udělat superstát, je lepší z takového superstátu vystoupit.

3 0
možnosti
Foto

Máte to špatně. Žádná z těch zemi nebyla státem v EU tedy nemohla ani vystoupit. Ty země přestal být součástí EU ale nevystoupoly z ní

2 0
možnosti
Foto

Samozřejmě jde o tak významné a mocné státy, že to celou EU nakonec rozvrátí. ;-D

Kdežto když VB chtěla dát samostatnost Gibraltaru, tak obyvatelé trvali na tom, aby zůstali součástí VB. Jsem zvědav, jak se postaví k brexitu, dojde-li naň vůbec.

Také mám pochybnost o Valašském království. ;-D

3 0
možnosti
JV

Tak až nás Zeman připojí k RF, tak jsme taky automaticky z EU ven. Už na tom dlouho pracuje.

4 7
možnosti
JH

J32a46k56u76b 48H46o80z83a

9. 9. 2019 9:53

Kristepane, neříkejte! A kdy to bude?

8 1
možnosti
Foto

Díky za zajímavé a přehledně podané informace.

Grónsko je velmi zajímavý případ, má spoustu výjimek. Cituji z české wikipedie.

"Grónsko bylo od roku 1973, jakožto teritorium Dánska, součástí Evropské unie. V roce 1982 ale jeho obyvatelé v referendu rozhodli o vyčlenění se z unijního území a Grónsko tak roku 1985 přestalo být přímou součástí Evropské unie a stalo se zámořským územím. Jeho obyvatelé zůstávají, díky svému dánskému občanství, i nadále občany Evropské unie."

"V roce 1972 se Grónsko spolu s Dánskem stalo členem Evropského společenství. O sedm let později, 1979, byla v Grónsku ovšem zavedena samospráva a v následném národním referendu (1982) se občané vyslovili pro odchod z ES, který právně vstoupil v platnost roku 1985. Grónská vláda ovšem pro svou zemi vyjednala s Evropskou unií smlouvu o daňových úlevách a právech na lov ryb."

8 0
možnosti
AM

A91d18a18m 53M24a32l88ý

9. 9. 2019 7:42

No jo, úplný totální rozpad EU.

Alespoň někteří to tak ze svého pohledu vidí. Spíše se však jedná o zbožné přání.

5 0
možnosti
PS

P34e87t39r 14S54k24á93c32e16l

11. 9. 2019 23:17

Avšak ti, co si rozpad EU nepřejí, nakonec podlehnou tvrdým argumentům, faktům. Faktem je, že se EU nezmohla na účinnou a rychlou odezvu na vlny migrantů. Přitom např. již v roce 2014 pan Hannig blogem upozornil na "nebezpečné vlny ve Středozemním moři". Faktem je, že gen. sekretariát EU čítá 4 000 úředníků. Kdo kdy řídil firmu o takovém počtu pracovníků dobře ví, jaké úsilí to stojí takovou masu lidí úspěšně uřídit. A byrokraté si dělají co chtějí, vymýšlejí směrnice, doporučení, apod. Faktem je, že peníze na dotace na cokoliv (golfová aj. hřišťátka) do Bruselu musí nejprve odněkud dorazit. Faktem je, že 27 států s 500.miliony občanů ještě nikdo efektivně neuřídil. Z historie lidstva jsou známy opačné případy, tedy zkrachování takových nefunkčních spolků. Protože skutky přesvědčují, protože myšlenka, která se uchýlila od záměru (byť bohu-libého) si vždy utržila ostudu. Viz kampaň socialismu, komunismu. Faktem je, že v roce 2003 před referendem nám "ceniči" zubů z EU přijeli slibovat padání pečených holubů přímo do úst, když dáme "ANO" pro vstup do EU. Oni potřebovali nás, my je nikoliv. Za 16 let působení EU došlo k zajímavým jevům: Faktem např. je, že jsme měli 47 cukrovarů, dnes jsou jen tři. Zločinem je tohle:

Pro ty, kdož mají klapky na očích a nechtějí znát pravdu...doporučuji ke shlédnutí:

Cukrovar v Hrochově Týnci:

Do EU se hrnou státy podobně jako my v roce 2003 - „ceniči zubů“ tehdy objížděli ČR a slibovali padání pečených kuřat do úst až z Bruselu. Místo toho u nás padají cukrovary a další objekty, viz cukrovar Hrochův Týnec:

http://zvedavec.org/komentare/2010/03/3584-zanik-cukrovaru-v-hrochove-tynci.htm

Nejsmutnější obrázek je nakonec, vydržte a poučte se, zda tohle chceme!??Byli jsme před EU, budeme i po ní, věřte si. Viz I.republika, zlatá, suverénní...

0 0
možnosti
PK

No nic než statistika...

4 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1792x
Vyučil jsem se v minulém století inženýrem na FJFI ČVUT. Pracuji jako zaměstnanec a trochu dělám do politiky. Politicky jsem orientován směrem k osobní svobodě každého člověka. Nejlépe vystihuje moje názory knížka Podivuhodná dobrodružství Jonatana Gullibla od Kena Schoollanda. Skvělé knížky jsou i Válka s Mloky od Karla Čapka a Egypťan Sinuhet od Mika Waltariho.

Jsem členem hnutí  Trikolóra.

 

Seznam rubrik